Matti Jämsenin Kurpitsa-vuohenjuustosalaatti

17.10.2017

Kurpitsasalaattia, hiillostettua vuohenjuustoa ja vuohenjuustomoussea

Kurpitsasalaatti:
Herkkumaan kurpitsasalaattia

Vuohenjuustomousse:
150 g Chavroux vuohenjuustoa
suolaa
rouhittu mustapippuria

Vatkaa vuohenjuuston rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hiillostettu vuohenjuusto:
150g Riblaire vuohenjuustoa
balsamico-viinietikkaa
suolaa
sokeria
öljyä

Lohko vuohenjuusto palasiksi ja hiillosta juuston pinta kaasupolttimella. Tämän voi tehdä myös uunissa grillivastuksilla täydellä teholla, kunnes pinta on karamellisoitunut. Pirskottele paahdetun juuston pinnalle hieman etikkaa, öljyä ja mausta suolalla sekä sokerilla.

Marinoitu punasipuli:
1 dl väkiviinaetikkaa
2dl sokeria
3 dl vettä
1 kpl punasipulia

Kuori punasipuli ja halkaise se. Laita kattilaan sokeri, vesi ja etikka. Kiehauta seos ja lisää joukkoon punasipuli. Keitä viisi minuuttia tai kunnes punasipuli on sopivan kypsä. Anna sipulin jäähtyä ja erottele siitä kuppeja ja käytä annoksessa.