Matti Jämsenin sienilihapullat

6.11.2017

Sienilihapullia ja devils-tomaattikastiketta

200 g   jauhelihaa
1    punasipuli
200 g   sienikuutioita
5    persiljanoksaa
1     muna
6 g     suolaa
Reilusti Tellicherry-mustapippuria
puolikas valkosipulinkynsi

Kuutio punasipuli ja laita se pannulle öljytilkan kanssa. Kuullota hieman ja lisää murskattu valkosipuli. Sekoita sienet, liha ja hienonnettu persilja. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit sekä mausteet ja sekoita hyvin. Pyörittele isoja lihapullia (noin 70 g). Kypsennä pullia 180 asteen uunissa seitsemän minuuttia ja kypsennä loppuun pannulla.

Devils-tomaattikastike:
150 g tomaattimurskaa
150 g Devil’s-paprikahilloa
valkosipulia
suolaa
sokeria
basilikaa
vaalea balsamico-viinietikkaa

Sekoita tomaattimurska ja paprikahillo. Mausta suolalla, sokerilla ja etikalla. Lisää joukkoon hieman valkosipulia ja kiehauta seos ja sen jälkeen jäähdytä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää jäähdytettyyn massaan hieman hienonnettua basilikaa ja tarkista maku.