Herkkumaan hillot Suomi 100 -menulla

20.2.2017

Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi suurlähetystöissämme ympäri maailmaa tarjoillaan juhlamenua. Kaikissa ruokalajeissa on mukana Suomen puhdas luonto ja sen antimet. Resepteistä löytyy myös Herkkumaan hilloja!

Juhlavuoden menun ovat suunnitelleet keittiömestarit Kim Palhus ja Arto Rastas. Menu on suunniteltu niin, että sen voi toteuttaa eri puolilla maailmaa, vaikka raaka-aineiden saatavuus voi vaihdella. Alkuruokana tarjoillaan suomalaisia suupaloja: mm. riimisuolattua naudanfileetä, jota kyydittää Herkkumaan Arctic Berries Tyrnihillo. Alkupaloista löytyy myös puolukkapulla, jonka reseptistä löytyy Arctic Berries Puolukkahilloa.

–Tutustuin Herkkumaan tuotteisiin Food From Finland -yhteistyön kautta, kun kiersimme Herkkumaan ja muiden kotimaisten yritysten kanssa maailman messuja. Oivalsin silloin Herkkumaan hillojen korkealaatuisuuden, mikä näkyy myös korkeana marjapitoisuutena, keittiömestari Kim Palhus kertoo.

–Suomi 100 -menun kriteereinä olivat raaka-aineiden laatu, saatavuus ja kotimaisuus. Herkkumaan kohdalla kriteerit täyttyivät niin hyvin, että otimme mukaan myös yhden ylimääräisen tuotteen, Herkkumaan Vadelmahillon, joka ei näy menulla. Vadelmahillolle löytyy varmasti monenlaista käyttöä ulkomaanedustoissamme, Palhus summaa.

Katso koko menu ja reseptit Ulkoministeriön sivuilta!