Huippukokki Matti Jämsén ja Herkkumaa yhteistyöhön

7.3.2017

Huippukokki Matti Jämsén ja Herkkumaa ovat sopineet tuotekehitysyhteistyöstä. Kansainvälisesti arvostetun huippukokin kädenjälki tulee maistumaan monissa uutuustuotteissamme, joita saapuu kauppojen ja suurkeittiöiden hyllyille jo tämän vuoden puolella.

Matti Jämsén tarjoilee myös inspiroivia reseptejä niin kotikeittiöön kuin ammattilaisillekin – Herkkumaan tuotteita hyödyntäen.

–Herkkumaan säilykkeistä, hilloista ja kastikkeista saa nopeasti maistuvaa ruokaa, sillä tuotteet ovat monipuolisia ja helposti tuunattavissa. Vapaapäivinäni kokkaan rehellistä safkaa hyvistä raaka-aineista: tärkeintä on, että ruoka maistuu hyvältä. Juuri tällaisiin resepteihin Herkkumaan tuotteet taipuvat loistavasti. Rentojen tyyppien kanssa on mukavaa tehdä töitä: odotan innolla yhteisiä tuotekehityspäiviämme, Matti Jämsén sanoo.

Matin meriitteihin kuuluu mm. Suomen kaikkien aikojen paras sijoitus kokkien maailmanmestaruuskilpailussa, Bocuse d’Orissa. Vuonna 2014 Matti voitti 4. sijan sekä parhaan lihavadin palkinnon. Vuonna 2011 hän oli kilpailun viides. Lisäksi Matti on työskennellyt lukuisissa kotimaisissa huippuravintoloissa, kuten Chez Dominiquessa, Fishmarketissa ja G.W. Sundsmansissa. Matti on valittu Suomen Gastronomian Akatemian äänestyksessä Kokkien Kokiksi vuonna 2015, lukuisien muiden hienojen tittelien lisäksi. Tällä hetkellä hän vastaa Silja Linen ravintoloista ja ruokatarjonnan kehittämisestä Head of Restaurant Services -tittelillä.