Marenkinen juhlakakku kevään juhliin

26.4.2017

Lakka-pavlova

Herkkumaan lakkahilloa, kermavaahtoa ja kuivattua marenkia

Italian marenki:
400 g hienoa sokeria
1 dl vettä
150 g valkuaista

Sekoita sokeri ja vesi. Keitä 121-asteiseksi. Vatkaa valkuaiset marengiksi ja lisää sokeriseos sähkövatkaimen avulla. Vatkaa kylmäksi ja levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperille. Kuivata noin 60-asteisessa uunissa pitäen uunin luukkua auki yön yli.

Kermavaahto:
2 dl vispikermaa
tomusokeria

Vaahdota kerma, lisää tomusokeri ja vaahdota vielä hetki. Tarkoitus on saada hyvä ja pehmeä kermavaahto, jossa on mahdollisimman vähän makeutta. Laita kermavaahto pursotinpussiin. Kasaa annos kerroksittain: Herkkumaan lakkahilloa, kermavaahtoa ja marenkia. Toista niin useasti kuin uskallat!