Uppopaistetut Devil’s-chilikurkkuviipaleet vievät kielen mennessään

15.3.2017

Uppopaistetut Devil’s-chilikurkkuviipaleet

Purkki Devil’s-chilikurkkuviipaleita

Kuorrute:
300 g durumvehnäjauhoja
100 g maissijauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhoa
vichyä

Rypsiöljyä uppopaistamiseen

Ohje:
Mittaa kuiva-aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään. Lisää vichyä ja vispaa, kunnes taikinasta tulee sileää. Lisää vispatessa vichyä, kunnes taikina on rakenteeltaan piimämäisen juoksevaa. Anna taikinan levätä noin 20 minuuttia. Lisää nestettä, jos taikinasta tulee jauhojen turvotessa liian paksua.

Valuta Devil’s-chilikurkkuviipaleet ja kuivaa ne paperiin, jotta ylimääräistä nestettä ei mene kuorrutteeseen. Lämmitä öljy noin 180–190 asteiseksi ja tee koepaisto: kasta Devils-chilikurkkuviipale nopeasti kuorrutteeseen ja laita rauhallisesti rasvakeittimeen. Mikäli kurkkuviipale nousee nopeasti pintaan, on rasva oikean lämpöistä.

Kasta jokainen viipale erikseen kuorrutteeseen ja laita rauhallisesti rasvakeittimeen. Uppopaista kurkkuviipaleita n. 2-4 minuuttia / puoli ja nosta pois rasvasta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Voit tehdä uppopaistetuista viipaleista myös ”vartaan” grillitikkuun.

Herkkumaan Devil’s-chilikurkkuviipaleita on saatavana 270 g ja 4,5 kg pakkauksissa. Reseptin kuorrute riittää noin 4,5 kiloon chilikurkkuviipaleita.