Ajankohtaista

Herkkumaan herkulliset paistinperunat

2–3 annosta

Aktiivinen ruoanlaittoaika 15–20 min, uunissa noin 30–40 min

Peruna on ajaton klassikko, joka ei juurikaan esittelyjä kaipaa. Erilaisia käyttötapoja perunalle on lukuisia kuten muussaus, keittäminen, paistaminen tai friteeraaminen. Tässä reseptissä jaamme teille salaisuutemme uunissa valmistettuihin rapeisiin ja herkullisiin perunoihin. Nämä perunat sopivat muun muassa pihvin tai kanan kyytipojaksi. Lisää mukaan vielä Herkkumaan ketsuppi, Mayochup™ tai muu maustettu majoneesi ja voit olla varma, että ateria ei jätä syöjäänsä kylmäksi!

Paistinperunat:

 • 500 g keltainen peruna
 • 10-15 g oliiviöljy
 • 0,5 tl ruokasooda
 • kuivamausteet maun mukaan, esimerkiksi:
  • Suola
  • Pippuri
  • Paprikajauhe
  • Valkosipulijauhe
 • Kuivattu tai tuore yrtti (oregano, timjami, yrttiseos)
 • Dippailuun Herkkumaan ketsuppi, mayochup tai muu maustettu majoneesi

Ohje:

 1. Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi neljään tai kuuteen osaan riippuen perunan koosta. Voit leikata perunat myös ranskalaisten tai lohkoperunoiden muotoon. Esilämmitä uuni 220°C ylä/ala lämpö tai 200°C kiertoilma/airfryer.
 2. Laita perunat kattilaan kiehumaan ja lisää keitinveteen hieman suolaa sekä 0,5 tl ruokasoodaa. Keitä perunoita noin 5-7 min. Ruokasooda luo veteen emäksiset olosuhteet, joka hajottaa perunan rakennetta ja auttaa sitä paistumaan rapeaksi uunissa.
 3. Kun perunat on keitetty, valuta kattilasta vesi pois ja lisää öljy. Sekoita perunoita siten, että öljy sekoittuu kaikkiin perunoihin.
 4. Kumoa perunat leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille ja järjestele ne pellille niin, että perunat eivät ole toistensa päällä.
 5. Laita perunat esilämmitettyyn uuniin ja paista niitä uunissa 30-40 min. kunnes perunat ovat kullanrapeita. Vinkki: Kun perunat ovat olleet uunissa 20 min.  ota ne hetkeksi ulos ja pyörittele niitä paistinlastalla. Uunien lämpö on yleensä epätasaista ja tällä tavalla varmistat, että kaikki perunat saavat kauniin ja rapean paistopinnan.
 6. Kun perunat ovat valmiita ja vielä kuumia voit lisätä niihin kuivamausteet oman makusi mukaan. Allekirjoittanut suosittelee suolaa, pippuria, kuivattua timjamia ja valkosipulijauhetta. Tulisuuden ystävät voivat kokeilla myös cayennepippurijauhetta tai chipotlejauhetta.
 7. Tarjoile Herkkumaan ketsupin tai Mayochupin kera ja nauti!

Tonnikala-makaronivuoka

Olisiko tässä perheesi uusi arkiruokasuosikki?

Red Pepper Jam pastasalaatti

Tämä pastasalaatti ei jätä kylmäksi!

Hyvää joulua & herkullista uutta vuotta

Vuosi 2023 lähenee loppuaan ja tahdomme kiittää teitä asiakkuudestanne