Herkkumaa syntyi vahvoille juurille vuonna 1987

Herkkumaa on edelleen perustajansa, Rekolan suvun, omistuksessa. Kiinnostus ruoka-alaan on kulkenut tiettävästi jo äidinmaidossa, sillä jo kolmas sukupolvi on löytänyt kutsumuksensa elintarvikealalta.

Herkkumaa syntyi vuonna 1987 ja keskittyi heti alusta alkaen säilömään kurkkuja ja punajuuria kunnianhimoisilla laatukriteereillä. Vahva halu menestyä ja luoda suomalaisten arkeen parempia makuelämyksiä tuottivat tulosta, vaikka yrityksen perustamisen aikoihin ala oli kovinkin kilpailtu ja erottuminen markkinoilla oli vaikeaa. Vahvoista juurista huolimatta alku on usein hankalaa. Herkkumaalla saatiinkin kiristellä hampaita, kun heti yrityksen perustamisvuoden helmikuussa pakkanen teki tuhojaan tehtaan putkille. Se tiesi isoa putkiremonttia heti alkajaisiksi, sekä huonot sadot kurkun osalta vaikeuttivat nuoren yrityksen alkutaivalta.

Herkkumaalla maku ratkaisee

Herkkumaan väsymätön usko omiin ja muiden herkkusuiden makuhermoihin sekä tarkat laatukriteerit synnyttivät tuotteita, jotka ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten ruokapöydissä. Yksi Herkkumaan menestyneimmistä tuotteista on maustekurkku. Suosion salaisuutena lienee se, että Herkkumaan maustekurkut valmistetaan itse tehtyyn etikkaliemeen, joka maustetaan tuoreilla mustaherukanlehdillä, kruunutillillä ja valkosipulimurskalla. Herkkumaan alkutaipaleella myös mehut olivat iso osa maukasta tuoteperhettä

Tuoteperheen lisäystä ja jatkuvaa tuotekehitystä

Muutamassa vuodessa yrityksen perustamisen jälkeen Herkkumaan tuoteperhe laajeni kattamaan hillot ja täydentyi vuosien varrella monipuolisella valikoimalla vihannessäilykkeitä, marmeladeja ja maustekastikkeita.

 

Moderni tuotantokoneisto mahdollistaa tuotteiden kehittämisen

Uudet Herkkumaa-tuotteet syntyvät paitsi tarkkaan suunnitellun reseptin pohjalta, myös laadukkaista raaka-aineista, osaavasta henkilökunnasta ja nykyaikaisesta tuotantokoneistosta.

Vuonna 2015 Hämeenlinnan tehtaaseen tehty laajennus ja uusin tuotantokoneisto mahdollistavat salaattipohjaisten tuotteiden jatkokehittämisen ja hillotuotannon laajentamisen. Vaikka tuotantokoneistolla on oma roolinsa, meillä tuotekehityksen sydämessä ovat kuitenkin ihmiset: kuluttajien toivomukset ja palautteet.

Tuotekehitys

Tuotekehityksen rooli Herkkumaan tekemisessä on avainasemassa. Teemme omien tuotteidemme parissa valtavasti töitä kehittäessämme kuluttajien tarpeisiin soveltuvia tuotteita. Jatkuva tuotekehitys toimii myös rakennusaineena yrityksen kasvuhakuisuudelle, sillä yhtiö vie tuotteitaan n. 15 eri maahan (2020) ja tarkoituksenamme on myös kasvattaa viennin osuutta myös tulevaisuudessa.