Ajankohtaista

Punajuuripasta vuohenjuusto- tai vegaanimoussella

4–6 annosta

Aktiivinen ruoanlaittoaika noin 15 min.

Tämä resepti syntyi kunnioituksesta Herkkumaan kivijalkatuotetta punajuurta kohtaan. Punajuuripasta on oiva kilpakumppani pastakastikkeiden klassikolle pestolle. Punajuurta käytetään paljon mm. laatikkoruokien lisukkeena, mutta se soveltuu yhtä hyvin myös pääraaka-aineeksi.  Tämä resepti todistaa, että kasvipohjaisen aterian ei tarvitse olla mauton tai tylsä.

Maista ja ihastu!

Punajuuripasta:

  • 500 g spaghettia/haluamaasi pastaa
  • 1 prk Herkkumaan pieniä punajuuria 710/440 g
  • 1 kpl sipuli tai punasipuli
  • 1-3 kpl valkosipulin kynsiä (oman maun mukaan)
  • 1-2 dl ruokakermaa (kevyt, kuohu, maustettu, vege)
  • Voi ja/tai öljy vihannesten kuullotukseen
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa (valinnainen)
  • Oreganoa, basilikaa tai persiljaa (tuore tai kuivattu)
  • 1 tl mustapippuria (2-4 kääntöä myllystä)
  • 1 tl suolaa (2-4 kääntöä myllystä)

Vuohenjuustomousse:

  • 1 pkt pehmeää vuohenjuustoa (120-150 g)
  • 2 tl sitruunamehua (tuore tai tiiviste)

Vegaanimousse:

  • 1 prk kermakorvike (kaurafraiche, dream fraiche) 150 g
  • 2 tl sitruunamehua (tuore tai tiiviste)

Ohje:

  1. Valuta punajuuripurkista nesteet pois. Laita punajuuret astiaan syrjään. Vinkki: Säästämällä hieman lientä purkista ja laittamalla sen keitetyn pastan sekaan kattilaan saa kivaa väriä ja makua!
  2. Valmista juusto- tai vegaanimousse lisäämällä sitruunamehu ja laita jääkaappiin vetäytymään. Lisää ensin 1 tl sitruunamehua, maista ja lisää toinen oman maun mukaan jos mousse sitä tarvitsee
  3. Raasta punajuuret juustoraastimella tai hienonna ne veitsellä. Kuori sekä leikkaa sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  4. Lisää pannulle hieman öljyä ja/tai voita ja kuullota sipuleita noin 2-3 min keskilämmöllä. Lisää seuraavaksi joukkoon punajuuriraaste ja mausta suolalla, pippurilla sekä valinnaisesti pienellä määrällä sokeria tai hunajaa. Pieni määrä sokeria tai hunajaa tuo punajuuren omintakeisen makeuden esiin. Anna hautua miedolla lämmöllä.
  5. Keitä spaghettia tai valitsemaasi pastaa paketin ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Vinkki: Keitä pastaa minuutti vähemmän mitä paketin ohje sanoo, jotta kypsyys on täydellinen valutuksen ja kastikkeeseen lisäämisen kuluvan ajan myötä.
  6. Lisää punajuurikastikkeen joukkoon 1-2 dl ruokakermaa ja lisää valitsemasi yrtit.
  7. Valuta pasta huolella ja lisää se kastikkeen sekaan. Lisää myös etikkaliemi punajuuripurkista tässä vaiheessa mikäli sitä säästit
  8. Tarjoile ruokalusikallinen viileää vuohenjuusto tai vegaanimoussea pastan kera ja nauti!

 

Herkkumaa joulutauolla 23.12.2022-8.1.2023

Herkkumaalla lomaillaan 23.12.2022-8.1.2023!

Quesadillat paprikahillokkeella

Tässä reseptissä toteutetaan ruokaisat quesadillat Herkkumaan tapaan ja kruunataan ne paprikahillokkeella.

Rosolli

Joulupöydän klassikko