Ajankohtaista

Quesadillat paprikahillokkeella

Meksikon eteläosista alkunsa saanut quesadilla on herkullinen sekä helposti muokattavissa syöjänsä preferenssien tai jääkaapin sisällön mukaiseksi. Kärjistettynä quesadillalla tarkoitetaan siis täytettyä ja paistettua tortillaa.

Tässä reseptissä toteutetaan ruokaisat quesadillat Herkkumaan tapaan ja kruunataan ne paprikahillokkeella. Nämä maistuvat vauvasta vaariin koko perheelle ja tarjoavat myös loistavan mahdollisuuden käyttää jääkaappiin ylijäänyttä lihaa, kanaa, vihanneksia tai juustoa.

Quesadillat:

 • Vehnätortillapohjia 1pkt
 • Kanaa, lihaa, ja/tai vihanneksia (paprika, sipuli, rucola, pinaatti)
 • 1prk Herkkumaan Devil’s red pepper jam paprikahilloketta
 • Juustoraastetta oman maun mukaan
 • Öljyä paistamiseen
 • Suolaa

Ohje:

 1. Täytä tortillapohjasta puolet haluamallasi liha/vihannes täytteellä. Reseptin kirjoittajan oma suositus on fajitas/chipotle maustettu kana, kuullotettu sipuli sekä rucola.
 2. Kun puolet tortillapohjasta on täytetty raasta täytteen päälle juusto. Tähän sopii hyvin mm. monterey jack, cheddar tai kermajuusto.
 3. Lisää vielä ennen sulkemista kastikkeeksi paprikahilloketta, joka tuo quesadillaan mukavaa makeutta taittamaan muita makuja.
 4. Sulje quesadilla ja lämmitä öljytty pinnoitettu pannu keskilämmöllä (1-6 asteikolla 4, 1-9 asteikolla 7)
 5. Paista noin 2-4min tai kunnes quesadilla on saanut kauniin värin ensimmäiselle puolelle. Vinkki: Kun käännät quesadillan ripottele paistopinnalle hieman hienorakeista suolaa. Tämä tuo koko luomuksen henkiin.
 6. Paista myös toinen puoli 1-2min tai kunnes toinenkin puoli on saanut kauniin paistopinnan
 7. Leikkaa veitsellä kahtia ja tarjoile välittömästi! Vinkki: Kannattaa kokeilla dipata valmista quesadillaa paprikahillokkeeseen tai vaihtoehtoisesti Herkkumaan sinappiin, johon on sekoitettu hieman tabascoa tai muuta tulista kastiketta!

Glaseerattu lihamureke & lohkoperunat

Jauhelihamureke on koko perheelle sopiva herkullinen ruoka, joka valmistuu käden käänteessä.

Arctic berries vispipuuro

Herkkumaan Arctic Berries hilloista saat marjaisat, makeat ja suorastaan suussa sulavat vispipuurot helposti.