Herkkumaa grundades 1987 – ett företag med djupa rötter

Herkkumaa ägs alltjämt av sin grundare, släkten Rekola. Intresset för livsmedelsbranschen insups tydligen redan med modersmjölken eftersom redan tredje generationen har hittat sin plats i denna bransch.

Herkkumaa grundades 1987 och koncentrerade sig från första början på att konservera gurkor och rödbetor enligt ambitiösa kvalitetskriterier. En stark vilja att nå framgång och ge finländarna bättre smakupplevelser ledde till resultat trots att konkurrensen i branschen var mycket hård och det var svårt att skilja sig från mängden på marknaden när företaget grundades. Trots att rötterna är starka är de första stegen ofta besvärliga. På Herkkumaa tvingades vi bita ihop tänderna när kölden skadade rören i fabriksanläggningen i februari det år då företaget grundades. Det krävdes en omfattande rörremont genast efter starten och de dåliga gurkskördarna försökte också sätta käppar i hjulet för det nygrundade företaget

För Herkkumaa är det smaken som avgör

Herkkumaas outtröttliga tro på sina egna och andra läckergommars smaklökar samt de specifika kvalitetskriterierna resulterade i produkter som har kommit för att stanna på finländarnas matbord. En av våra populäraste produkter är kryddgurkan. Hemligheten bakom framgången torde vara Herkkumaas egen ättikslag som gurkorna är inlagda i. Ättikslagen smaksätts med färska svartvinbärsblad, krondill och krossad vitlök. I början var safterna också viktiga produkter i produktgruppen.

Produktgruppen utvidgas och produkterna utvecklas kontinuerligt

Inom några år efter att företaget grundats kompletterades produktgruppen med sylter och under senare år med ett mångsidigt utbud av konserverade grönsaker, marmelader och kryddsåser.

 

Produktutveckling med moderna produktionsmaskiner

Hemligheten bakom de nya Herkkumaaprodukterna är ett noggrant utarbetat recept, men även kvalitetsråvaror, en kunnig personal och moderna produktionsmaskiner.

Tack vare utvidgningen av anläggningen i Tavastehus 2015 och marknadens modernaste produktionsmaskiner kan våra salladsbaserade produkter vidareutvecklas och syltproduktionen utvidgas. Även om produktionsmaskinerna har sin egen uppgift att fylla är människorna ändå det viktigaste i produktutvecklingen: konsumenternas önskemål och synpunkter.

Produktutveckling

Produktutvecklingen spelar en nyckelroll i Herkkumaas verksamhet. Vi arbetar energiskt för att utveckla sådana produkter som tillgodoser konsumenternas behov. Den kontinuerliga produktutvecklingen främjar också företagets tillväxtorienterade inställning, då bolaget exporterar sina produkter till ungefär 15 olika länder (2020). Vi strävar också efter att utöka exportens andel i framtiden.