Ajankohtaista

Rosolli

6-8 annosta

Joulupöydän klassikko ja syksyn maukkaita juureksia sisältävä rosolli on varmasti jokaiselle tutuksi tullut lisuke. Rosollin tähtinä loistavat punajuuri ja maustekurkku, jotka ovat molemmat myös meidän liiketoimintamme kulmakiviä. Tämä herkku valmistuu ohjeillamme helposti ja nopeasti, mutta mausta tinkimättä.

Rosolli:

Kastike:

  • 1tlk kuohukermaa tai kuohukerman korviketta
  • 1-2tl etikkaa (väkiviina, valkoviini, punaviini)
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus mustapippuria
  • Hieman punajuuripurkin lientä

Ohje:

  1. Keitä kaikki raa’at juurekset kypsiksi kuorineen. Kun ne ovat kypsiä valuta huolellisesti ja jäähdytä.
  2. Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Valuta punajuuripurkista suurin osa liemestä pois ja kuutioi myös punajuuret sekä maustekurkku.
  3. Hienonna sipuli sekä kuoritut omenat ja sekoita kaikki ainekset yhteen kippoon nostellen. Vinkki: Omena kannattaa kuutioida ja lisätä rosolliin vasta juuri ennen tarjoilua. Leikkaamisen jälkeen omena alkaa tummumaan nopeasti.
  4. Vatkaa kerma tai korvike vaahdoksi ja värjää vaahto tilkalla punajuurilientä. Maista vaahtoa ja jos se sitä vielä tarvitsee lisää etikka sekä ripaukset mausteita.
  5. Tarjoile rosolli sekä kastike erikseen ja nauti!

Herkkumaa joulutauolla 23.12.2022-8.1.2023

Herkkumaalla lomaillaan 23.12.2022-8.1.2023!

Quesadillat paprikahillokkeella

Tässä reseptissä toteutetaan ruokaisat quesadillat Herkkumaan tapaan ja kruunataan ne paprikahillokkeella.

Rosolli

Joulupöydän klassikko