Herkkumaa Group har kommit överens om att förvärva Björnekulla Food
Aktuellt
Rosoll
En klassiker på julbordet
6-8 portioner
Rosoll är en klassiker på julbordet och består av höstens goda rotfrukter – en birätt som alla säkert känner till. Huvudingredienserna är rödbeta och kryddgurka som också hör till hörnstenarna i vår affärsverksamhet. Med vårt recept tillagar du denna goda sallad enkelt och snabbt och utan att pruta på smaken.
Rosoll:
- 4 potatisar (grön eller gul)
- 4 morötter
- 0,5–1 burk Herkkumaa tärnad eller liten rödbeta
- 1–2 lökar
- 2 Herkkumaa kryddgurkor eller tärnad gurka
- 2 äpplen
Sås:
- 1 burk vispgrädde eller surrogat
- 1–2 tsk ättika (spritättika, vitvins- eller rödvinsvinäger)
- En nypa salt
- En nypa svartpeppar
- Lite rödbetslag
Gör så här:
- Koka alla råa rotfrukter oskalade tills de är mjuka. Låt dem sedan rinna av och kallna.
- Skala rotfrukterna och skär dem i små tärningar. Häll bort största delen av lagen ur rödbetsburken och skär även rödbetorna och kryddgurkorna i tärningar.
- Hacka löken och de skalade äpplena och placera alla ingredienser varsamt i en skål. Tips: Det är bäst att tärna äpplena och lägga till dem först strax innan salladen serveras. Äpplena börjar fort mörkna när de skurits i bitar.
- Vispa grädden eller surrogatet till skum och färga skummet med en skvätt rödbetslag. Smaka skummet och lägg till ytterligare ättika och lite kryddor om det behövs.
- Servera rosollen och såsen separat och njut!
Panering med mangorajamajonnäs
Visste du att det är enkelt och gott att panera med våra smaksatta majonnäser?