Aktuellt

Red pepper jam pastasallad

Denna pastasallad lämnar ingen oberörd!

En måttlig mängd av olika ingredienser passar ihop och gör salladen matig. Salladen är utmärkt som lunch eller kvällsbit. Den passar också bra på salladsbordet när du har fest.

Om du tycker om god paprikasylt är en stor flaska aldrig tillräckligt stor. Du kan använda den både för kalla och varma rätter för att få ett extra sting.  Red pepper jam, som ger det mesta av smaken i denna pastasallad, finns nu också i en mindre förpackning på 260 g.

Red pepper jam pastasallad

6 portioner

  • 1 1/2 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 400 g pastaskruvar
  • 250 g pulled pork eller pulled chicken
  • 250 g emmentaler eller någon annan ost
  • 200 g körsbärs- eller miniplommontomater
  • 200 g mörka eller gröna vindruvor
  • 1 kruka persilja eller koriander
  • 3–4 dl Herkkumaa devil’s red pepper jam paprikasylt

Gör så här

  • Koka upp vattnet och lägg till salt och pastaskruvar.
  • Koka cirka 7–8 minuter tills pastan är lagom mjuk.
  • Låt pastan rinna av och skölj den under kallt vatten för att avbryta tillagningsprocessen.
  • Lägg pulled pork eller pulled chicken i en skål och lägg till ost, tomat och vindruvor i bitar.
  • Lägg till finhackad persilja eller koriander.
  • Lägg till den kokta pastan och blanda ned paprikasylten.
  • Servera!

Tips! Eftersom pasta drar i sig vätska är det bäst att blanda ned paprikasylten i salladen först strax före serveringen.

 

Herkkumaa och Björnekulla bildar en ledande nordisk producent av växtbaserade livsmedelskonserver

Herkkumaa Group har kommit överens om att förvärva Björnekulla Food

Panering med mangorajamajonnäs

Visste du att det är enkelt och gott att panera med våra smaksatta majonnäser?

Tonfisk-makaronilåda

Är det här den nya vardagsfavoriträtten i din familj?