Ajankohtaista

Fossiilisten polttoaineiden vähentäminen Herkkumaalla

Kuluneen vuoden aikana olemme panostaneet entistä enemmän ympäristöystävällisempiin energiamuotoihin kantaaksemme oman kortemme kekoon ilmastonmuutosta vastaan. Herkkumaa haluaa matkansa suomalaisen teollisuuden parissa jatkuvan vielä pitkään, joten koemme välttämättömäksi vähentää parhaamme mukaan tuotteiden valmistuksesta aiheutuvia päästöjä.

Viimeisen neljän kuukauden aikana tehtaallamme on vähennetty fossiilisten polttoaineiden käyttöä yli 5000 litraa! Sähkö, jota käytämme on myös tuotettu 100% uusiutuvasta energiasta.

Suomen maankamaralta ei löydy fossiilisia polttoaineita, jos turvetta ei lasketa mukaan. Olemme riippuvaisia tuonnista. Fossiiliset polttoaineet ovat kaikki uusiutumattomia ja ehtyviä luonnonvaroja. Niiden polttaminen tuottaa ilmastonmuutosta kiihdyttävää hiilidioksidia. Öljyn arvellaan riittävän nykykulutuksella noin 40 vuodeksi, maakaasun hieman pitemmäksi aikaa ja hiilen sadoiksi vuosiksi. (Opetushallitus, 2021)

Ilmakehän tuleva kehitys riippuu oleellisesti siitä, miten ihmiskunnan CO2- päästöt kehittyvät seuraavien vuosikymmenien aikana. Jos energian tuotanto perustuu nykyisessä suhteessaan fossiilisiin polttoaineisiin ja volyymiltaan kasvaa, on mahdollista, että vuoteen 2100 mennessä km. globaali lämpötila nousee 6 C, ja arktisilla alueilla jopa 10 C. (THL, 2010).

Me välitämme. Välitä sinäkin.

Lähteet:

https://www.oph.fi/fi/oppimateriaali/luovasti-luonnonvaroista/suomen-luonnonvarat/fossiiliset-polttoaineet

https://thl.fi/documents/890257/900280/Muut%202010%20279.pdf#page=52

 

 

Herkkumaa jatkaa investointeja tuotannon kehittämiseksi

Herkkumaa Oy on toteuttanut hankkeen, jonka tarkoituksena on ollut kehittää tuotantoamme ja varmistaa kapasiteettimme riittävyys myös tulevaisuudessa. Olemme investoineet uusiin koneisiin ja laitteisiin automatisoidaksemme raskaimpia tuotantolinjoja.

Herkkumaa siirtyy päästöttömään tuotantoon uuden teknologian avulla

Herkkumaa ottaa ensimmäisenä maailmassa käyttöön Elstor Oy:n kehittämän teollisuusmittakaavan 10 MWh:n energiavarastointiyksikön. Tämä mahdollistaa tuotannossa tarvittavan höyryn kehittämisen ilman CO₂-päästöjä.

Uuden sadon maustekurkku sekä viipalekurkku saatavilla

Hyvät asiakkaat. Laitoimme tuulemaan heti lomilta saavuttuamme ja aloitimme uuden sadon maustekurkun valmistuksen 27.6.2022! Tuotteiden toimitukset alkavat 4.7.2022 ja ne ovat tilattavissa myymälöihin saman viikon loppupuolella.