Ajankohtaista

Fossiilisten polttoaineiden vähentäminen Herkkumaalla

Kuluneen vuoden aikana olemme panostaneet entistä enemmän ympäristöystävällisempiin energiamuotoihin kantaaksemme oman kortemme kekoon ilmastonmuutosta vastaan. Herkkumaa haluaa matkansa suomalaisen teollisuuden parissa jatkuvan vielä pitkään, joten koemme välttämättömäksi vähentää parhaamme mukaan tuotteiden valmistuksesta aiheutuvia päästöjä.

Viimeisen neljän kuukauden aikana tehtaallamme on vähennetty fossiilisten polttoaineiden käyttöä yli 5000 litraa! Sähkö, jota käytämme on myös tuotettu 100% uusiutuvasta energiasta.

Suomen maankamaralta ei löydy fossiilisia polttoaineita, jos turvetta ei lasketa mukaan. Olemme riippuvaisia tuonnista. Fossiiliset polttoaineet ovat kaikki uusiutumattomia ja ehtyviä luonnonvaroja. Niiden polttaminen tuottaa ilmastonmuutosta kiihdyttävää hiilidioksidia. Öljyn arvellaan riittävän nykykulutuksella noin 40 vuodeksi, maakaasun hieman pitemmäksi aikaa ja hiilen sadoiksi vuosiksi. (Opetushallitus, 2021)

Ilmakehän tuleva kehitys riippuu oleellisesti siitä, miten ihmiskunnan CO2- päästöt kehittyvät seuraavien vuosikymmenien aikana. Jos energian tuotanto perustuu nykyisessä suhteessaan fossiilisiin polttoaineisiin ja volyymiltaan kasvaa, on mahdollista, että vuoteen 2100 mennessä km. globaali lämpötila nousee 6 C, ja arktisilla alueilla jopa 10 C. (THL, 2010).

Me välitämme. Välitä sinäkin.

Lähteet:

https://www.oph.fi/fi/oppimateriaali/luovasti-luonnonvaroista/suomen-luonnonvarat/fossiiliset-polttoaineet

https://thl.fi/documents/890257/900280/Muut%202010%20279.pdf#page=52

 

 

Tekijät tutuiksi, osa 1: Sari Paavola

Uusi ”Tekijät tutuiksi” -videosarja koostuu työntekijöidemme tarinoista ja se muistuttaa ihmisten tärkeydestä tuotteiden takana. Ensimmäisenä esittelyvuorossa tehtaanjohtajamme Sari Paavola.

Kevään uutuustuotteet

Herkkumaa jatkaa monimuotoistumistaan elintarvikevalmistajana tuomalla kaupan hyllyille kaksi uutuus majoneesia, Mayochupin ja Remouladen.

Helsingin Sanomat testasi 24 mansikkahilloa – Herkkumaa hopealle!

Helsingin Sanomat halusi selvittää perinpohjaisesti millaisia mansikkahilloja kauppojemme hyllyiltä löytyy ja miten ne eroavat toisistaan.